Değişik Bir Lezzet: Şeftalili Muhallebi Tarifi

Merhabalar, nefis tatlı tarifi ile birlikte tekrardan sizlerleyiz. Denenmemiş, değişik ve pratik tatlı tarifleri arıyorsanız doğru adrestesiniz.Daha önce hiçbir yerde duymadığınız o nefis tatlı tarifi ile birlikte karşınızdayız.Mis kokulu, turuncu renkli, nefis şeftalilerin tam da zamanıyken; onlarla enfes bir şeftalili muhallebi yapmaya ne dersiniz? Daha önce görmediğiniz, denemediğiniz nefis o farklı tarif degişiktarifler’de. Olgun şeftalilerin tadı, bu muhallebiyle birlikte iyice ortaya çıkıyor. Ağızda bıraktığı o muhteşem aroması, muhallebinin akışkanlığı ve buz gibi olması yaz aylarının vazgeçilmez bir tarifi yapıyor. Buzdolabından alıp da soğuk soğuk yediğiniz bu nefis lezzete bayılacaksınız.Kolay,pratik ve hızlı bir şekilde hazırlayabileceğiniz bu nefis tarif için dışarıdan malzeme aramanıza hiç gerek yok,evde ki malzemelerimiz yeter. Buzdolabımızda bulunan malzemeler ile birlikte ortaya nefis bir tarif çıkartmaya ne dersiniz ? Değişik şeftalili muhallebi tarifini sizler için hazırladık bu tarife bayılacaksınız. Şeftalili muhallebi olur mu? Sorularınızı duyar gibiyiz, eğer siz de farklı lezzetler arıyorsanız doğru yerdesiniz.Şeftalili muhallebi tarifi nasıl yapılır? Muhallebinin içerisindeki malzemeler nelerdir ? En kolay tatlı tariflerini arıyorsanız işte karşınızda. Yaklaşık 20 dakika içerisinde hazırlayıp soğumaya bırakabilirsiniz. Davetsiz misafirleriniz göz bebeği olacak bu tarif, sizin kurtarıcınız misafirlerinizin ise vazgeçilmezi olacak.O zaman bu nefis tatlı tarifini denemek için ne duruyoruz. Kolay ve pratik bir muhallebi yapıyoruz, şeftaliyi pudra şekeri ile birleştirip biraz daha tatlandırıyoruz ve kat kat kuplara boşaltıyoruz. Ortaya çıkan bu nefis tatlıyı afiyetle yiyoruz. İşte karşınızda: Şeftalili muhallebi.

Yazın sıcağında tüm aile, bayılarak yiyeceğiniz bu nefis tatlı favoriniz olacak. Şimdiden ellerinize sağlık diyoruz ve afiyetler diliyoruz. 

Şeftalili Muhallebi Tarifi İçin Malzemeler

Muhallebisi İçin:

  • 1 litre süt
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı buğday nişastası
  • 1 paket vanilin

Şeftali Sosu İçin

  • 2 adet büyük boy şeftali
  • 3 yemek kaşığı pudra şekeri

Süslemek İçin

  • 1 avuç taze nane yaprakları

Şeftalili Muhallebi Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Önce hijyen şeftalileri yıkayın, kabuklarını soyun ve bir mutfak robotuna dilimleyerek bir kasenin içerisine boşaltın.
  2. Üstüne de pudra şekerini ekleyin ve robottan çekerek püre haline getirin ve püremizi bir kenara alın.
  3. Muhallebisi için gerekli olan malzemelerin hepsini, (vanilya hariç) bir tencereye alın ve bir çırpma teli ile çırpın.
  4. Ocağın altını açın ve göz göz olup fokurdayana dek pişirin.
  5. Muhallebi kıvam alıp piştikten sonra altını kapatın ve 6-7 dakika kadar soğumaya bırakın.
  6. Ardından servis edeceğiniz kaplara biraz muhallebi ve üstüne şeftalili sos olacak şekilde paylaştırın.
  7. Buzdolabında iyice soğuduktan sonra taze nane yaprakları ile süsleyerek servis edin. Afiyet olsun.


KAÇ KİŞİLİK

3 porsiyon

HAZIRLAMA SÜRESİ

10 dakika

PİŞİRME SÜRESİ

15 dakika

Denenmemiş lezzet,şeftali sevmeyenler için Hafif Ve Nefis: Limonlu Kolay Muhallebi Tarifimizi deneyebilirsiniz?

Yorum yapın