Kolay Sahanda Yumurta Tarifi

Sabah kahvaltılarımızın vazgeçilmezidir sahanda yumurta tarifi, çok kolay bir şekilde hazırlayıp servise sunabileceğimiz bu tarif her gün olsa her gün yeriz diyebileceğimiz bir tarif haline gelmiştir. Sahanda tereyağlı yumurtaya hayır diyen olmaz diye düşünüyoruz. İşte karşınız da kendi malzemeleriniz ile damak zevkinizin doğrultusunda istediğinizce zenginleştirebileceğiniz sahanda yumurta tarifi.

Sahanda yumurta ve göz yumurta, bir veya daha fazla yumurtayı tavaya kırarak elde edebileceğimiz pratik kahvaltılık tarifler kategorimizin en çok tercih edilen yemeği haline gelmiş bulunmakta. Genellikle kahvaltılarda tercih edilen göz yumurta tavada yumurtanın sarısının dağılmaması bir başarı göstergesi olarak gösterilir. Çoğunlukla sade olarak tüketilen yumurta tarifi, genellikle sade olurken siz damak zevkinize göre zenginleştirebilirsiniz. En pratik sahanda yumurta tarifi için hemen mutfağa doğru gidelim ve malzemelerimizi hazırlamaya başlayalım.

Sahanda yumurtanın yanında Kahvaltılık krep tarifimizi süper gider. Bir göz atın deriz!

Kolay Sahanda Yumurta Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • Yarım yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı pul biber

Kolay Sahanda Yumurta Tarifi Yapılışı

  1. Yapışmaz bir tavada tereyağını eritin.
  2. Eriyen yağa yumurtaları kırın. Kişi sayısına göre yumurta miktarını da arttırabilirsiniz.
  3. Yumurtaların daha toplu olması için kırdıktan sonra bir kaşık ya da spatula yardımıyla yumurtaların beyazlarını biraz toparlamakta fayda var.
  4. Üzerine tuzunu serpin.
  5. Kısık ateşte pişmeye bırakın.
  6. Eğer yumurtayı çok pişmiş seviyorsanız bu aşamada tavanın kapağını kapatın. Ben yumurtanın beyazı tamamen piştiğinde, sadece birkaç dakika tavanın kapağını kapatarak pişiriyorum.
  7. Yumurta istediğiniz kıvama gelince ocaktan alın. İsterseniz kenarları iyice kızarıp rengi değişene kadar bekletebilirsiniz, o şekilde de çok güzel oluyor.
  8. Üzerine pul biber serpin. Dilerseniz karabiber veya sevdiğiniz başka baharatları serpebilirsiniz. Ayrıca dereotu, frenk soğanı gibi yeşilliklerle de süsleyebilirsiniz.
  9. İşte mis gibi ”sunny side up” ınız hazır Kızarmış bir ekmek diliminin üzerinde veya yanında servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Özet
recipe image
Tarif Adı
Kolay Sahanda Yumurta Tarifi, Nasıl Yapılır? - Malzeme Listesi
Yapan
Yayınlanma Tarihi
Puan
51star1star1star1star1star Based on 4 Review(s)

Yorum yapın