Değişik Fırında Kanat Tarifi

Bu nefis görünümlü ve nar gibi kızarmış tavuk kanatlarının sırrını öğrenmeye ne dersiniz? Kızartması da pek tabii lezzetli oluyor fakat biz bu sefer mümkün olabildiğince az yağlı haliyle hazırlamak istedik.

Hazırladığımız yoğurtlu marine sosunda bekledikten sonra yüksek derecede fırına verdiğimiz kanatlar nar gibi kızardı içi de lokum gibi oldu. Bir kere denedikten sonra lezzetine doyamayacağınız, tadanların sizden tarifini isteyeceği bu klasik lezzeti bu sosla denedikten sonra çok seveceksiniz!Nefis yemek tarifleri,enfes etli tarifler ve değişik tarifler ile birlikte hizmetinizdeyiz.En güncel yemek tarifleri için bizleri takip ediniz.5 Dakikada hazırlayabileceğiniz diğer tariflerimiz için kategorilerimizi inceleyebilirsiniz.

İşin sırrı yoğurtlu marine sosunda tavukları dinlendirerek etin yumuşamasına izin vermek. Kırmızı biber ve sarımsak da hem lezzet hem de nefis bir aroma bıracak. Az yağlı bu tavuk tarifimiz, pratik ve sağlıklı beslenmek isteyenlerin gönlüne taht kuracak. Şimdiden afiyetler olsun.


Değişik Fırında Kanat Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 10 adet tavuk kanadı
  • 2 diş sarımsak

Değişik Fırında Kanat Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yoğurt, toz kırmızı biber, tuz ve sıvı yağı bir kasede karıştırın.
  • Tavuk kanatlarını ve rendelendiğiniz sarımsağı ekleyerek güzelce karıştırın. Marine olması için en az 30 dakika bu şekilde buzdolabında bekletin.
  • Buzdolabından çıkardıktan sonra fazla sosu sıyırarak yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine tavuk kanatlarını yerleştirin. 220 derecede üstü güzelce kızarıncaya dek önceden ısıtılmış fırında pişirin.
  • Fırından çıkardıktan sonra sıcak servis edin. Afiyet olsun!

Değişik Fırında Kanat Tarifi Kaç Kalori?

  • Sizler için her tarifimizin altında yer ayırmaya çalıştığımız ne? kaç kaloridir ? sorularına cevaplar arayacağız;
  • İşte özel soslu fırında kanat tarifimizin ortalama olarak kaç kalori geldiğini araştırdık.İşte Cevaplarımız;
  • Tavuk kanadı (derili), protein, potasyum, fosfor, demir, çinko açısından zengindir. Ancak kolesterol içeriği yüksektir. Derili tüketimi tüketilecek yağ ve kalori miktarını artırır bu nedenle derisiz tüketilmelidir.
  • Orta büyüklükte 1 adet tavuk kanat yaklaşık olarak 287 kaloriye denk gelmektedir. Afiyet Olsun

Tavuğun Faydaları Nelerdir?

Tavuk, dünya genelinde en yaygın şekilde tüketilen bir kümes hayvanıdır.

Protein bakımından iyi bir besin kaynağı olan tavuk eti aynı zamanda, özel vitamin ve mineraller bakımından da zengin bir hayvansal gıdadır. Bu özellikleri sayesinde tavuk eti, kilo vermeye, kolesterolün ve tansiyonun kontrol altına alınmasına yardımcı olmaktadır.

Ayrıca, bazı kaynaklara göre tavuk eti, kanser riskinin düşürülmesinde de etkilidir.

Tavuk Etinde Bulunan Besin Bileşenleri

Tavuk eti, C vitamini, tiamin (vitamin B kompleks), riboflavin (B-2 vitamini), niasin, B-6 vitamini, folat, B-12 vitamini, A vitamini, E vitamini, D vitamini ve K vitamini içermektedir. Ayrıca, 100 gram tavuğun yapısında bulunan besin değerleri ise şu şekildedir; Enerji → 215 kcal Protein → 18 gram Yağ → 15 gram Doymuş yağ → 4 gram Kolesterol → 75 miligram Kalsiyum → 11 miligram Demir → 0.9 miligram Magnezyum → 20 miligram Fosfor → 147 miligram Potasyum → 189 miligram Sodyum → 70 miligram Çinko → 1.3 miligram

Tavuğun Faydaları Nelerdir?

Kırmızı ete nazaran daha kolay hazmedilen ve yağ oranı daha düşük olan tavuk etinin bazı faydaları aşağıda belirtildiği şekildedir;

1. Kilo Vermeye Yardımcı

Yüksek protein içerikli diyetlerin kilo vermekte etkili olduğu bilinmektedir. Tavuk eti ise, oldukça yüksek oranda protein içermektedir ve bundan dolayı da kilo vermeye yardımcıdır. Yapılan çalışmalara göre, düzenli olarak tavuk eti tüketilmesi, kilo vermeye yardımcı olmaktadır.

2. Tansiyon Kontrolü

Düşük yağ içeriği sayesinde tavuk eti, kan basıncının yani tansiyonun kontrol altına alınıp, dengelenmesine yardımcı olmaktadır. Yapılan bazı araştırmalara göre ise tavuk eti, hipertansiyonun düşmesini sağlamaktadır. Tabi tavuğun yağsız ve kızartma değil de haşlama şeklinde tüketilmesi daha faydalı olacaktır.

3. Kolesterol Kontrolü

Kırmızı ete göre, çok daha az miktarda doymuş yağ ile kolesterol içeren tavuk eti, kandaki kötü kolesterol yükselmesini önlemeye yardımcıdır. Böylece tavuk eti kalp hastalıkları gelişmesi riskini de düşürmektedir. Öte yandan, balık eti de az miktarda doymuş yağ içermektedir. Fakat, hem tavuk hem de balık etinin aşırı tüketilmesi, kalp hastalıkları gelişmesine neden olabileceğinden, kontrollü tüketilmesi daha sağlıklı olacaktır.

4. Nezle

Bilindiği gibi tavuk eti özellikle de tavuk çorbası, soğuk algınlığı ve nezle gibi hastalıklara iyi gelmektedir. Buna göre tavuk çorbası, burun ve boğaz tıkanıklığının açılmasına yardımcı olarak, nezle semptomlarının hafifletilmesini sağlamaktadır.

5. Protein Kaynağı

100 gram tavuk etinde 18 gram protein bulunmaktadır. Bu miktar yüksek bir değerdir. Proteinler ise amino asitlerden meydana gelmektedir ve amino asitler kasların yapı taşını oluşturmaktadır. Bunlardan dolayı tavuk eti yüksek protein içeriği sayesinde, vücut işlevleri için büyük önem taşımaktadır.

6. Vitamin ve Mineral Kaynağı

Tavuk sadece iyi bir protein kaynağı değil aynı zamanda çok iyi bir vitamin ve mineral kaynağıdır. Tavuk etinde bulunan özellikle de B vitamini, katarakt ve cilt bozuklukları gibi sorunları önlemektedir. Ayrıca B vitamini, bağışıklığı desteklemekte, halsizliği gidermekte, sindirimi düzenlemekte ve sinir sistemini geliştirmektedir. Bunlara ek olarak B vitamini, migren, kalp hastalıkları, saç beyazlaması, yüksek kolesterol ve diyabeti önlemektedir. Tavuğun içeriğinde bulunan D vitamini ise, kalsiyum emilimi sağlayarak, kemiklerin güçlenmesine yardımcı olmaktadır. Yine tavuk etinde bulunan A vitamini, demir gibi bazı minerallerin yapılanmasını sağlayarak, hemoglobin oluşumunu desteklemektedir. A vitamini, kas aktivitelerini desteklemekte, göz sağlığını korumakta ve anemiyi de önlemektedir.

Potasyum, sodyum ve fosfor içeriği sayesinde de tavuk eti, halsizliğe iyi gelmekte, kemik sağlığını, beyin fonksiyonunu, ve diş bakımını desteklemekte ve metabolik işlevlere yardımcı olmaktadır. Pişirilmesi Hakkında Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar Tavuk etinin nasıl pişirildiği, sağlayacağı fayda açısından son derece önemlidir.

Bu durumda, tavuk eti, yağda kızartma şeklinde değil de, fırında ya da haşlama şeklinde veya ızgarada kendi yağı ile pişmesi halinde daha sağlıklı ve besleyici olacaktır. Ayrıca, tavuk etini pişirir pişirmez tüketmek de çok önemlidir. Çünkü pişirilip daha sonra yeniden ısıtılan tavuk eti besin değerlerinin bir kısmını kaybetmektedir.

Ek olarak, organik ve işlem görmemiş tavuk eti tüketilmesi de önemlidir. Uyarılar Günümüzde tavuk üretimi hakkında birçok olumsuz söylenti bulunmaktadır. Bu söylentilerin bir kısmı ise maalesef doğrudur.

Normal koşullarda büyümesine müsaade edilmeyen tavuklar, bazen de bir takım kimyasallar ve ilaçlar ile beslenerek, olması gereken boyutlarından daha iri hale gelmektedir. Ayrıca bu gibi kimyasal ve ilaçlar, tavukların daha hızlı büyümesine ve dolayısıyla da, sağlıksız olmalarına neden olmaktadır. Bundan dolayı tavuk eti tüketirken çok dikkatli olunmalıdır. Özellikle de, nerede ve nasıl beslenip, üretildiği belli olmayan tavuk eti ve ürünlerinden uzak durmak, son derece önemlidir.

Eğer imkan varsa, köylerden ve kasabalardan organik tavuk satın almak daha sağlıklı olacaktır. Diğer yandan, tavuğun faydalı etki göstermesi için pişirilme şekline dikkat edilmesi de önemli bir husustur. Bu doğrultuda, zaten içeriğinde yağ bulunan tavuğu, yağda kızartmak, besin değerlerini büyük ölçüde azaltacaktır.

Bundan dolayı, tavuk etini haşlama, ızgara ya da fırınlanmış şekilde tüketmeye özen göstermek, besin değerlerinin korunması ve fayda sağlaması açısından oldukça dikkat edilmesi gereken bir husustur.

Yorum yapın