Aradığınız Lezzet: Nefis Mantı Tarifi

Türkiyenin en bilindik yemek tariflerinden biri olan kayseri mantı tarifinin en yalın halini sizler için araştırdık ve bulduk. Hiç oynanmamış, revizyon görmemiş, değiştirilmemiş Kayseri mantı tarifi için tek yapmanız gereken aşağıda bulunan Nefis mantı tarifinin malzeme listesini ve yapılış adımlarını takip etmeniz olacaktır. Nefis, farklı ve pratik bir şekilde hazırlayabileceğiniz kayseri mantı tarifi hakkında bilmeniz gerekenlerin hepsi bu sayfada. Mantı hamuru nasıl olmalıdır? Kayseri mantısı nasıl yapılır? Kayseri mantı tarifi ve daha fazla soruya cevap bulabileceğiniz mantı tarifi sayfamızda aklınızda soru işareti kalmayacağına emin olabilirsiniz. Kolay mantı tarifi arıyorsanız doğru yerdesiniz. Çok hızlı bir şekilde hazırlayabileceğiniz mantı tarifi için hızlı bir şekilde mantı tarifinin malzemelerini hazırlayalım ve hızlı bir şekilde tarifimizi yapmak için mutfağa doğru gidelim.  Klasik mantı tarifi ve ev yapımı mantı tarifi arayanlar için yazımıza göz atabilirsiniz. Kıymalı mantı tarifi, patatesli mantı tarifi ve daha fazlası sizin hayal gücünüze kalmış bulunuyor. Mantı hamurunun içerisine dilediğiniz gibi malzeme koyabilir ve misafirleriniz için inanılmaz güzel yemekler hazırlayabilirsiniz.

En güzel ev yapımı mantı tarifi için hemen yazımızı okumaya başlayın Mantı, Türkiye’nin en bilinen yemeklerinden biridir. Muhteşem mantı ve çeşitlerine az şey mum tutabilir, en bilineni Kayseri mantısıdır. Bu geleneksel Türk yemeği aynı zamanda şehrimizle de özdeşleşmiştir ve arkasında yüzlerce yıllık zengin bir geçmişe sahiptir! 40’a yakın mantı olduğu söylense de, bu leziz küçük lezzetin pek çok farklı isimle ve binlerce çeşidiyle karşımıza çıktığını hepimiz biliyoruz. Birbirine çok benzeyen yahnilerin başka tarifleri olsa da her yörenin dolgusu, sosu vs. farklı pişirme eğilimi var. Örneğin Sivas’tan gelen Bağcılar Mantısı su yerine üzüm suyundan oluşuyor!

Mantı (“Türk mantısı” olarak da bilinir), meze veya ana yemek olarak servis edilebilen nefis bir Türk makarna lezzetidir. Mantı ile ünlü ana şehirlerden biri, bu muamelenin ortaya çıktığı Türkiye’de Kayseri’dir. Her bir gözleme üzerinde tipik olarak on mantı eti dolgulu parça servis edilir, ancak bu tarifin bir parçası olarak sadece beş tanesi kullanılır.

Mantı, adı ‘toplamak’ fiilinden gelen ve kabaca ‘köfte dolması’ anlamına gelen popüler bir Türk yemeğidir. Eti makarnayla birleştiren hassas bir yemek olan mantı dolgusunun kesin bir tarifi veya malzeme seti yoktur ve bunun yerine bazı durumlarda vejetaryen/et veya hatta deniz ürünleri olabilir. Tipik lezzetler sarımsak, patlıcan ve soğandır, ancak mantı birçok farklı formda olabilir ve popülaritesi anavatanının çok ötesine uzanır ve klasik Sultanahmet restoranı Horhor’da servis edilir!

Mantı’nın sırrı ne çok kalın ne çok ince olan ince hamurunda gizli. En güzel mantı, yerken merkezi patlayan mantılardır. Şimdi karşınızda işçiliği görebileceğimiz ve mükemmel mantıların tadına bakabileceğimiz mantı tarifi. Ellerinizi tariflerimize bekler, enfes mantı için ağzınıza merhaba diyoruz.

Mantının sırrı incecik hamurunda ve içinin iç kısmındadır. Mantı yapmak zor olabilir ama buna değer. İşte el işçiliğini ve lezzetini hissedebileceğiniz mantı tarifi! Size başka bir konuda yardımcı olabilirsek bize ulaşmaktan çekinmeyin!

Mantı Tarifi İçin Malzeme Listesi

Mantı Tarifi Hamuru için:

  • 3 su bardağı un
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı tuz

Mantı Tarifi Harcı için:

  • 250 gram kıyma
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 1/2 çay kaşığı pul biber

Mantı Tarifi Sosu için:

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı salça

Mantı Tarifi Üzeri için:

  • 1 kase sarımsaklı yoğurt
  • 1 çay kaşığı nane
  • 1/2 çay kaşığı sumak
  • 1 çay kaşığı pul biber

Mantı Tarifinin Püf Noktası

Mantı hamurunuz esnek olursa, içini doldurma ve kapatma kısmında zorlanmazsınız. Hamurunuz çatlamaz ve yırtılmaz. Ayrıca, hamurunuzun kuruyup sertleşmemesi için kapatma işlemini mümkün olduğu kadar hızlı yapmaya çalışmanızı tavsiye ederiz.

Mantı Tarifinin Pişirme Önerisi

Mantı suyuna tuz ve zeytinyağı ekleyerek mantı tanelerinizi haşlayabilirsiniz.

Mantı Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. 3 su bardağı unu bir yoğurma kabına boşaltın, ortasını açıp 1 adet yumurta, tuz ve 1 su bardağı ılık suyu ekleyip yoğurun.
  2. Ele yapışmayan, esnek bir hamur elde edince, üzerini kapatarak dinlenmeye bırakın.
  3. İç malzeme için, 1 adet kuru soğanı rendeleyin. 250 gram kıymayı soğana ekleyin.
  4. Daha sonra, karabiber, tuz ve pul biber ekleyerek güzelce yoğurun.
  5. Hamuru bezelere ayırın.
  6. Her bezeyi oklavayla hazır yufkadan biraz kalın bir şekilde açın.
  7. Açtığınız yufkayı kareler şeklinde kesin.
  8. Her karenin ortasına kıymalı harçtan küçük bir parça yerleştirin.
  9. Bohça şeklinde kapatın.
  10. Derin bir tencereye su ekleyip kaynatın ve mantıları yaklaşık 20 dakika pişirin.
  11. Sosu için bir kapta 2 yemek kaşığı tereyağı eritin.
  12. Eriyen tereyağına 2 yemek kaşığı domates salçası ekleyip kavurun.
  13. Pişen mantının suyuyla salçayı biraz açıp birkaç dakika kaynatın.
  14. Mantıyı suyunu süzerek servis tabağına aldıktan sonra üzerine sarımsaklı yoğurt dökün.
  15. Üzerine hazırladığınız sosu döktükten sonra kuru nane, sumak ve pul biber ekleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Mantı Kaç Kalori?

1 porsiyon ev yapımı mantı 412 kaloridir.

KAÇ KİŞİLİK

5 kişilik

HAZIRLAMA SÜRESİ

40 dakika

PİŞİRME SÜRESİ

25 dakika

Özet
Tarif Adı
Ev Yapımı Mantı Tarifi, Nasıl Yapılır? Kayseri Mantı Tarifi - Değişik Tarifler
Yapan
Yayınlanma Tarihi
Hazırlanma Süresi
Pişme Süresi
Toplam Süresi

Yorum yapın